Våra artiklar

Ländryggssmärtabild

Ont i ryggen - Hur lindrar jag smärtan?

Ryggsmärta är ett mycket vanligt problem som kan bråka med oss i alla åldrar och kan variera i svårighetsgrad. Ryggen är en komplex struktur bestående av ben, muskler, senor och ligament som arbetar tillsammans för att stödja kroppens rörelse och stabilitet. När någon del av detta system upplever problem kan det resultera i smärta och obehag. I den här artikeln kommer vi att utforska olika orsaker till ryggsmärta, dess symtom och behandlingsalternativ.
Emmy Jardén - Legitimerad Fysioterapeut i Linköping

Emmy Jardén

Leg. Fysioterapeut

Nacksmärtabild

Ont i nacken - Vad beror det på?

Nacksmärta beror oftast på en irritation eller skada i lokala vävnader, men kan också komma ifrån axlarna eller bröstryggen. Symtom vid nackbesvär kan variera men vanligast är någon form av smärta vid rörelse, nedsatt rörelseförmåga, stelhet och/eller svaghet.

En vanlig orsak till irritation i nacken är statisk belastning/positionering av nacken: lite för länge i soffan eller långa dagar vid skrivbordet. Ytterligare vanlig orsak till värk i nacken är stress, vilket kan påverka musklerna negativt i axlar och nacke. För att bli av med din nacksmärta kan fysisk aktivitet, en varierad arbetsställning eller ett besök till din naprapat/fysioterapeut vara lösningen.
Andread Palmqvist - Legitimerad Naprapat i Linköping

Andreas Palmqvist

Leg. Naprapat

Axelsmärtabild

Axelsmärta - Varför har jag ont?

Axelsmärta beror oftast på en skada eller irritation i vävnaderna kring axelleden men det kan också komma från nacken. Symtomen vid axelbesvär kan variera från person till person, men de vanligaste är någon form av smärta, nedsatt rörlighet, stelhet och/eller svaghet. Vanliga orsaker kan vara monotona rörelser eller en dålig ergonomi på jobbet. För att bli av med din axelsmärta kan fysisk aktivitet eller en ändrad arbetsställning vara lösningen.
Emmy Jardén - Legitimerad Fysioterapeut i Linköping

Emmy Jardén

Leg. Fysioterapeut

Ds C07322 1

Akuttid till Naprapat

En snabb tid för ditt akuta besvär kan vara bra för att lindra smärta och få rätt diagnos och rekommendation framåt, även för att snabba på återhämtningen. Genom att kombinera diagnos, manuell behandling och individuellt anpassade övningar strävar naprapati efter att ge snabb lättnad och förebygga framtida problem. Vi på CuraRehab erbjuder akuttider. Är du osäker på vad du ska boka, ring oss så hjälper vi dig.
Andread Palmqvist - Legitimerad Naprapat i Linköping

Andreas Palmqvist

Leg. Naprapat